Üsküdar da Lezzet Yuvası – Fatma Ablanın Yeri

Önceden ismi Üsküdar 53/54 Pilav Evi idi ; ama sonradan Fatma ablanın karşı işyerine gelen tabelacıyla konuşmasında anlık  bir karar alarak Fatma Ablanın Yeri olarak ismini değiştirmesi sonucu , günümüzdeki halini alan mekandır. Üsküdar’da nerede yemek yenilir sorusunun en leziz ve kestirme cevaplarından biridir. Öyle ki , İstanbul’da zaten yemek fiyatları yüksek , bir yandan da lezzetli yemek yiyememe durumuyla karşı karşıyayız. Fatma abla ise , yaptığı yemekleri ile son derece lezzetli bir zaman geçirmenizi sağlıyor. Burası açılırken , aşçının beklenenden çk para istemesi üzerine , Fatma abla kolları sıvıyor ve emekleri yapmaya başlıyor. Gittiğinizde güler yüzü ile sizi karşılar ve hiç bozulmamış Rize ağzıyla (herkes şive der ; ama doğrusu ağız kelimesidir 🙂 ) neşenize neşe katar. Mercimek çorbası ise , Karadeniz’de alışılan ve beğenilen tarzdadır. Buralarda ezogelin ismindeki çorba , bizde Mercimek çorbası olarak geçiyor. Aynı zamanda , en favori yemeğim de , Pilav üstü kavurma ‘dır. Kavurmanın lezzeti şahanedir. Pepeçura ismindeki Doğu Karadeniz tatlısını ise ilk kez burada yedim. Boza gibi ilk tadışta hoşa gitmiyor ; ama sonrasında enteresan bir şekilde beğeniyorsunuz . Balık sevmiş olsaydım , muhakkak hamsili yemeklerini de denerdim ; ama balığın olduğu masaya dahi oturamadığım için , o yemekleri tadamadım. Tavsiye edilen , hem lezzetli hem de hesaplı olan bu mekan ve yemekler için buradan da Fatma ablaya teşekkür etmiş olalım. Gitmek isteyenler , Üsküdar’da Valide Sultan caminin önünde yer alan otobüs yazıhanelerinin orada Nilüfer firmasını sağ kolunun üzerine alıp devam ettiklerinde , ilk sağdan girince , bu lezzet mekanını görebilirler. Pek bir Türk usulü tarif oldu , güzel oldu…

Yorum bırakın